Suntem o companie fondată în 2001, specializată pe servicii de consultanță în domeniul construcțiilor și dirigenție de șantier, putându-ne ocupa de (aproape) tot ceea ce ține de implementarea unui proiect de construcții rezindențial, industrial sau privat, în condiții optime de cost și eficiență.
SUNTEM SPECIALIZAȚI ÎN:
Fondatorii companiei sunt ingineri constructori cu peste 30 ani experiență în domeniul construcțiilor, având multiple calificări și certificări și care au realizat sau au participat activ la realizarea a sute de lucrări de mai mică, medie sau mare importanță de la construcția de case sau ansambluri rezidențiale, la construcția de blocuri de locuințe și/sau birouri, spitale, parcări etajate, alimentări cu apă, drumuri și chiar autostrăzi. Echipa noastră este formată din ingineri constructori, project manageri, proiectanți și arhitecți o cu experiență vastă în domeniul construcțiilor. Specialiștii nostrii sunt atestați de MDRAP – Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, de Inspectoratul de Stat în Construcții, precum și Uniunea Arhitecților. Pentru a vă oferi servicii cât mai complete și complexe, colaborăm și cu echipe experimentate de juriști și experți financiar-contabili.
Activitatea profesională este desfășurată în mare parte în baza legislației privind calitatea în construcții cât și a normelor și normativelor de proiectare aflate în vigoare.
Dintre acestea menționăm:
Dirigintele de șantier este persoana autorizată care are ca responsabilități verificarea permanentă a calității materialelor, a produselor de construcție, precum și urmărirea procesului de execuție a lucrărilor. Potrivit legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, lipsa unui diriginte de șantier autorizat care să verifice cum sunt executate lucrările de construcție se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 RON.
Oferim servicii de dirigenție de șantier pentru:
Prin intermediul personalului nostru oferim servicii de urmărire a execuției în calitate de RTE (responsabil tehnic cu execuția) pentru toate categoriile de importanță (A, B, C și D) pentru lucrări de construcții civile, industriale și agricole, precum și pentru fundații speciale.
Responsabilul tehnic cu execuția întocmește și ține la zi registrul de evidență a lucrărilor de construcții pe care le coordonează tehnic, verifică fișele sau proiectele tehnologice , verifică și urmărește graficul de derulare a lucrărilor , avizează planurile de verificare a execuției și proiectul de organizare , oprește execuția lucrărilor pentru abateri grave de la prevederilor proiectului și permite reluarea lucrărilor numai după remedierea lor.
Responsabilul tehnic cu execuția admite pentru execuție numai lucrările ce au la bază detalii de execuție verificate de către verificatori de proiecte atestați.
Prin intermediul personalului nostru oferim servicii de expertizare termică și energetică a clădirilor de locuit. Această operație constă în determinarea caracteristicilor termotehnice și funcționale reale ale sistemului clădire – instalație, în scopul caracterizării din punct de vedere energetic a clădirilor. Auditul energetic al clădirilor este operația prin care se stabilesc tehnic și economic soluțiile de reabilitare și modernizare termoenergetică a clădirii pe baza rezultatelor termice și energetice a acesteia.
Prin intermediul personalului nostru practicăm servicii necesare realizării investițiilor de la idee până la realizare, analizând soluțiile tehnice , tehnologice, avantajele financiare, programele de lucru, etc., strict în interesul investiției.
Primordial în activitatea noastră de consultanță sunt: competența profesională, respectarea legalității, loialitatea față de clienți și nu în ultimul rând etica profesională. Relația personalului cu clienții este bazată pe raportări săptămânale care cuprind în principal: abateri înregistrate, măsuri luate pentru eliminarea cauzelor, măsuri și acțiuni propuse spre aprobarea investitorului, impactul situației la zi asupra termenelor obligatorii și a termenului final, analiza resurselor financiare consumate și disponibilitatea acestora pentru perioada următoare, etc.
Serviciile includ:
Asigurăm servicii de coordonare SSM în şantier în conformitate cu prevederile H.G. Nr.300-2006. Astfel conform legislației în vigoare:
Firma noastră vă oferă :
"Due diligence" este un termen folosit pentru o investigație, o analiză detaliată, un audit a unei afaceri sau a unei proprietăți, înainte de semnarea unui contract. Due diligence ajută un cumpărător sau un investitor să se asigure că nu sunt probleme neprevăzute cu activul sau investiția să, precum și că nu plătește mai mult decât ar accepta să fie necesar. Se pot întocmi rapoarte de tipul “Technical Due Diligence” la cerere. Se realizează inspecția completă a clădirii sau proprietății, se face o listă a problemelor precum și un raport extins asupra elementelor de proprietate evaluate. Se va verifica din prisma rezistenței, arhitecturii, instalațiilor, autorizării de funcționare, alte avize, autorizații necesare, calitatea lucrărilor de întreținere și urmărire în timp a construcției, etc.
Astfel vă vom oferi:
Monitorizarea proiectului este un instrument de management care ajută la urmărirea și înțelegerea progresului făcut în realizarea activităților proiectului, fiind focusată asupra analizei performanțelor pe termen scurt, comparate cu planificarea inițială. Monitorizarea ajută managerii, autoritățile contractante, beneficiarii la efectuarea unei verificări regulate a ceea ce se execută în mod curent. Informațiile obținute pot reprezenta indici cantitativi, dar și calitativi. Cuprinde următoarele:
Cartea tehnică este un document care cuprinde toate actele unei construcții, de la proiectare la recepție. Este întocmită prin grija dirigintelui de șantier și este predată la finalul lucrărilor proprietarului sau proprietarilor.
Dispoziții legale
Toate documentele care țin de realizarea unei construcții alcătuiesc cartea tehnică a acesteia. Dispozițiile legale referitoare la acest aspect se regăsesc în Legea nr. 10 din 1995, cu modificările și completările ulterioare, și în Regulamentul privind recepția construcțiilor, din 2017. În ceea ce privește materializarea acestui document, legea prevede o serie de responsabilități, atât pentru constructor, cât și pentru proprietar, concomitent cu lucrările de construcție. În situația nerespectării legii, se impun sancțiuni cu amendă ce poate ajunge până la 10.000 de lei pentru construcțiile de tip bloc sau ansamblurile rezidențiale realizate de același constructor, în cazul în care cartea tehnică nu este întocmită sau nu este predată proprietarilor.
CUPRINSUL CĂRȚII TEHNICE A CONSTRUCȚIEI – conform Anexei nr. 6 la HGR 273/1994 care aprobă "Regulamentul de recepție a lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora", este următorul:
Capitolul "A" – Documentația privind proiectarea:
Capitolul "B" – Documentația privind execuția:
Capitolul "C" – Documentația privind recepția lucrărilor executate:
Capitolul "D" – Documentația privind urmărirea comportării construcției în exploatare și intervențiile în timp:
La toate capitolele menționate mai sus, se adaugă o fișă de date sintetice, care conține parafa proiectantului, identitatea verificatorilor atestați pentru proiect, precum și numele executantului construcției. În mod explicit se menționează numele șefului și al dirigintelui de șantier, al experților tehnici și al membrilor din comisiile de recepție, precum și data calendaristică de începere și finalizare a lucrărilor, a recepției fiecărei etape din procesul de construcție și a recepției finale.